OCSB 2014 Győrzámoly |

OCSB 2014 Győrzámoly

Részt vettünk a 2014-es Győrzámolyban megrendezett Országos Csapat Bajnokságon. Három meccs, két vereség, egy győzelem. Az SZJKK vitte a kupát.

Láttam, hogy egy blogon már írtak egy pár sort, amiben összefoglalták a történéseket, hogy miért is rendezték az idei versenyt Győrzámolyban, néptánc, egyéb, ezért ezt most kihagyom, nehogy itt az én hibámból, a sok duplikált információ miatt megteljen az internet.

Gondolom a legtöbben egyetértenek velem, ha egy versenyen a te poolodból kerül ki az egyik döntős, akkor az nem a legszerencsésebb sorsolás, persze csak abban az esetben, ha nem te vagy az. Itt viszont az volt a helyzet, hogy mind a két döntős a mi poolunkból került ki, ahonnan csak ketten juthattak tovább az egyenes kieséses szakaszba. A Viharsarok csapatával vívtunk egy szoros meccset (megnyertük), de a csapat által elért végeredményről véleményem szerint mindent el is mondtam amit tudni érdemes.

Azért szeretném megragadni a történtek pozitív oldalát. Egyénileg voltak jó eredmények. Első, versenyen szerzett ippon, ami általában felér egy kisebb győzelemmel, már aki emlékszik a sajátjára. Szintén versenyen elért első döntetlen, nem is beszélve egy fighting spirit helyezésről. Eddig nem is tudtam, hogy pontosan mi alapján ítélik oda, kevés versenyen indultam (számuk még most is közelebb van a nullához, mint a tízhez) és, hogy úgy mondjam nem fenyegetett az a veszély, hogy megkapom, de remek kis biztatás.

Nem tudom a többiek előzetesen mire gondoltak a csapat eredményével kapcsolatban, de én tudtam, hogy kevés az esélye annak, hogy villantunk valami nagyot, azután meg pláne, hogy az indulás előtt megtudtam csak négyen leszünk és valószínűleg minden meccsen a második vívás bukó. Szóval a végén semmi negatív, nem volt ez a néha előforduló, hogy a francba kaptam ki mikor az ellenfelem nem volt jobb mint én.

Jó verseny volt, köszönet a szervezőknek, hogy kiváló munkával lehetővé tették. Gratulálunk a győzteseknek (SZJKK) és az érmeseknek (MJKK A, Budapest Főnix Kendo Klub, Szegedi Kendo Klub). Szintén nagy gratula F. Sanyinak az első ipponért és X-ért, most, hogy megtört a jég bele sem merek gondolni, hogy a következő versenyeken mit fog művelni. Ha minden jól megy, valószínűleg jövőre ismét indulunk. Egy dolgot ígérhetek biztosra, nemhogy nem Á. Tomi fog húzni a sorsoláskor a csapatnak, de amíg le nem zajlott még az épületbe sem engedem be.

N.A.


[ Ugrás az oldal tetejére. ]